Gaziantep’in iki büyük ilçesi olan Şahinbey ve Şehitkamil İlçelerini birbirine bağlayan Kemal Köker Viyadük Köprüsü’nün yıkılmasının ardından yeniden köprü çalışmalarına başlanıldı. Yapımına başlanılan köprü hakkına açıklamalarda bulunan Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, “Trafiğin rahatlaması için köprü yapımı yeniden gündeme alındı” dedi.

GÜNDEMDE OLMAYAN KÖPRÜ YENİDEN GÜNDEME ALINDI


İlk etapta yeni köprü yapılmasının belediye gündeminde olmadığını ancak daha sonrasında trafikte yaşanan çıkmazdan dolayı yeni köprü yapılmasının mecburiyet olarak görüldüğünü dile getiren Çeliktürk, “Kemal Köker Viyadük Köprüsü’nün yıkılmasının ardından belediye yeniden bir köprü yapılmaması kararı almıştı. Biz İnşaat Mühendisleri olarak şiddetle karşı çıktık. Çünkü bu köprü hem Şahinbey hem de Şehitkamil İlçelerini birbirine bağlayan ve çok işlek olarak kullanılan bir köprüydü. Oda olarak uyarılarımızı belediye dikkate aldı. Belediye köprünün kullanımdayken o alandan geçen araç sayısının analizini çıkarttı sonrasında köprü yıkıldıktan sonraki trafikte yaşanan araç kalabalığı göz önüne alınarak yeniden köprü inşa edilmesine karar verildi” açıklamalarında bulundu.
KÖPRÜNÜN ÇİFT ŞERİTLİ OLMASI BİR ZORUNLULUK
Yeni yapılacak olan köprünün emsallerine göre çok daha kaliteli olarak inşa edileceğini söyleyerek körünün trafik yoğunluğunu alması için çift şeritli olmasının zorunlu olduğuna değinen Çeliktürk, “Yeni yapılacak olan köprü emsallerine göre çok daha kaliteli ve işlevsel bir köprü olacak. Bizim talebimiz yeni yapılacak olan köprünün tek şerit değil çift şeritli olması yönünde oldu. Çünkü iki büyük ilçe arasında araç trafiğinin aktarıldığı çok önemli bir güzergâh. Çift şeritli olmaması durumunda trafikte yine bir aksaklık olacaktır. Bu yüzden ısrarla yeni yapılacak köprünün çift şerit olmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
KENT TRAFİĞİ YENİ KÖPRÜ İLE RAHATLAYACAK
Köprünün yıkılmasından sonra Şahinbey ve Şehitkamil İlçelerini birbirine bağlayan alanda yoğun trafik kargaşası görüldüğünün altını çizen Çeliktürk, “Köprünün yıkılmasından sonra çevresindeki yollarda araç trafiğinin ne denli çıkmaza girdiğini belediye de gördü vatandaşlar da bu çileyi bizzat yaşadı. Köprünün yeniden inşa edilip faaliyete geçirilmesi ile kent trafiğinde de önemli bir rahatlama olacağını düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.
KÖPRÜ 2019 YILINA GİRMEDEN TRAFİĞE AÇILACAK
Ömrünü doldurmadan yıkılması zorunlu görülen ve risk teşkil eden Kemal Köker Köprüsü’ndeki hatalara yeni yapılacak köprüde düşülmemesi için uyarılarda bulunan Çeliktürk, “Kemal Köker Köprüsü yıkılırken teknik heyet olarak incelemelerde bulunduk. Verdiğimiz rapordan çok daha vahim bir durum olduğunu gördük. Köprü yıkılırken baktığımızda betonun hiçbir mukaveti yoktu. Bunun sebebi de teknik yetersizlikle yapılmasından kaynaklı. Köprünün çok kısa süre içinde yıkılabilmesinin sebebi de betonda hiçbir mukavet olmamasından kaynaklandı. Yeni yapılacak olan köprünün de beton mukaveti tamamlandıktan sonra asfaltlama çalışmalarına geçilmesi gerekiyor. Yeni yıla girmeden de köprü inşaatının tamamlanacağını söyleyebiliriz” dedi. (AHMET ATMACA)