Konuyu TBMM’ye taşıyan Yılmazkaya, “Sanayinin, ticaretin ve turizmin önünün açılması için bu şehirde ulaşımın erişilebilir hale getirilmesi gerekiyor” dedi.

SANAYİ KENTİNDE ULAŞIMIN UCUZ OLMASI GEREKİYOR

“Gaziantep ilimizin çevre illere nazaran uçak biletlerinin çok yüksek olması ve ilimizdeki uçak sefer sayısının düşürülmesi, ülkemizin en büyük sanayi ve ticaret kentlerinden biri olan Gaziantep’e büyük haksızlıktır” diyen Yılmazkaya, Mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Bir bölgenin turizm, sanayi ve ticaretinin gelişebilmesi için o bölgeye ulaşımın kolay ve ucuz olması çok önemlidir. Gaziantep ilimizin çevre illere nazaran uçak biletlerinin çok yüksek olması ve ilimizdeki uçak sefer sayısının düşürülmesi, ülkemizin en büyük sanayi ve ticaret kentlerinden biri olan Gaziantep’e büyük haksızlıktır”

GAZİANTEP’İN ÖNÜ AÇILMALI

Gaziantep’in Türkiye’nin en büyük şehirlerinden birisi olmasına karşın hizmette aldığı eksikliklere değinen Yılmazkaya, “Ulaşım, Gaziantep gibi sanayi, ticaret ve turizm kenti olan bir şehir için hayati öneme sahiptir.  Suriyeli sorunu başta olmak üzere işsizlikle, sağlık alanındaki sıkıntılarla uğraşan kentimiz çözüm bekliyor. Gaziantep uçaklarındaki bu fahiş fiyat uygulamasını kaldırın ve sefer sayısını artırın. Kentimizin önünü açın” açıklamalarında bulundu.