Gaziantep CHP Milletvekili Bayram Yılmazkaya, vatandaşın artan kredi kartları borçları üzerine bir açıklama yaparak alınması gereken önlemler kapsamında hükümet yetkililerine seslendi.Yılmazkaya yaptığı açıklamada, “3 aylık kısa bir süreçte bile borcu takibe alınan vatandaş sayısı, 310 bin 760 kişi oldu” ifadelerine yer verdi.

HÜKÜMETİN VATANDAŞA DESTEK ÇIKMASI GEREKİYOR

Vatandaşın artan kredi ve kredi kartı borçları ile ilgili yazılı açıklama yapan Yılmazkaya, “Son bir yılda 257 bin 331 kişi kara listeye girdi! İşsizlik yüzünden gençlerimizin umutlarının tükendiği, toplumun borç yüzünden karamsarlığa sürüklendiği böylesi bir dönemde hükümetin halkın yanında olması gerekiyor.

SORUN İLERİDE DAHA DA BÜYÜYECEK

 “Kredi ve kredi kartlarının faizli bir şekilde 3 ay ertelenmesi, vatandaşların bankalara olan borcunun katlanarak artması, ileride daha büyük sorunlara sebebiyet verecektir” diyen Yılmazkaya, vatandaşın bankalara ve finans şirketlerine olan tüketici kredisi ve kredi kartı borçları 30 Nisan – 8 Mayıs haftasında 2 milyar lira daha artarak 645 milyar liraya yükseldiğinin belirtti. Sadece bir hafta içerisinde tüketici kredileri 4,3 milyar lira artarken, kredi kartı borçları ise 2,3 milyar lira azaldı. Bu rakamlarbizlere vatandaşın kredi kartı borcunu ödemek için kredi çektiğini net bir şekilde göstermektedir. Borcu borçla kapatmak zorunda kalan vatandaş hem faiz yükünün altına girmekte hem de borcu katlanarak artmaktadır” ifadelerini kullandı. (BÜLTEN)