Koronavirüs salgınının doğrudan ve dolaylı yollardan ülkemizdeki tüm sektörleri olumsuz etkilediğini ifade eden CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, pandemi süreciyle birlikte okul araç gereçleri üretimi ve satışını yapan işletmelerin yaşadığı ekonomik sorunlarla ilgili yazılı açıklamada bulundu.  Yılmazkaya yaptığı açıklamada okul kıyafetleri ile çanta toplam üretiminin yüzde 60’ının Gaziantep’te gerçekleştiğine dikkat çekerek destek talebinde bulundu.

ESNAF ZOR GÜNLER YAŞIYOR

Yılmazkayayaptığı açıklamada; “Okul kıyafeti üreten ve satan işletmeler, servisçiler, kırtasiyeciler, kantinciler okulların açılmaması nedeniyle zor günler yaşıyor. Sağlık adına gerekli önlemler tabi ki alınmalı ama bu sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere devlet tarafından gerekli destekler de biran önce sağlanmalı” ifadelerini kullandı.

OKUL KIYAFETLERİ İLE ÇANTA ÜRETİMİNİN YÜZDE 60’I GAZİANTEP’TE YAPILMAKTA

Okul araç ve gereçleri satan işletmelerin, kantincilerin ve servis araç sahiplerinin Covit-19 vakalarında yaşanan artışlar sebebiyle akıbetinin belirsiz olduğunu vurgulayan Yılmazkaya, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;“Özellikle okul kıyafetleri ile çanta üretiminin yüzde 60’ının yapıldığı Gaziantep ilimizde bu yaşanan pandeminin etkisiyle ve okulların kapalı olması nedeniyle bu süreçten en fazla etkilenen kentlerin başında olduğunun altını çizmek isterim” dedi.

ESNAFA DESTEK VE KAYNAK SAĞLANMALI

Ülke genelinde yaşanan bu sorunların Gaziantep özelinde daha da derinleştiğini vurgulayan Yılmazkaya, esnafımıza ve üreticimize gereken desteğin sağlanması için Hazine ve Maliye Bakanlığının biran önce harekete geçerek gerekli kaynağı sağlaması adına çağrıda bulundu. “Okulların 16 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitim-öğretime ara vermesiyle birlikte okul kantinleri, servis araçları, kırtasiyeciler, okul kıyafeti ve çanta üretimi yapan ve bu sektörlerdefaaliyet gösteren tüm işletmeler zor günler geçiriyor. 21 Eylül’e ertelenen yeni yüz yüze eğitim-öğretim yılının başlayıp başlamayacağı henüz tam olarak kesinleşmediği içiokula başlayan öğrencilerin olmazsa olmazı kırtasiye alışverişleri, önlükler, beslenme çantaları, suluk, ayakkabı gibi birçok üründe beklenen satışlar henüz gerçekleşmedi.”