Gaziantep Milliyetçi Hareket Partisi’nden beş yıl il başkanlık görevi yürüten ve 24 Haziran Genel Seçimleri öncesinde milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Yrd. Doç. Dr. Muhittin Taşdoğan, “Gaziantep’i bürokraside, Ankara’da daha güçlü temsil etmek için adayız. En önemli davamız memleket meselesidir. Gaziantep bizim sevdamız. Kısa sürede büyük işler yapmak için yoğun olarak sahadayız” dedi.

'GAZİANTEP BiZİM SEVDAMIZ'

Milletvekilliği aday adaylığı için partiden ve partili dava arkadaşlarından yoğun talep gelmesi sonucu aday adaylık sürecini açıkladığını vurgulayan Taşdoğan, “Gaziantep bizim sevdamız, memleketimiz. Şehrimizin her derdi bizim derdimiz bizim sorunumuz. Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm il başkanlık görevinde şehrin her sorununa çözüm sunmak için çalıştık. Pozitif muhalefet yapmak için çalıştık. Bu çabalarımız hemşerilerimiz tarafından görüldü. Dava arkadaşlarımız ve partililerimiz tarafından görüldü. Kamuoyunda bizim milletvekili olarak görülmemiz gerektiğini belirttiler. Bu teklifler artınca kayıtsız kalamadık. Genel merkezimizden izin alarak yola çıktık. Yaklaşık 25 gündür yollardayız. Seçim süresi çok kısa bu yüzden bu kısa sürede ulaşabildiğimiz kadar vatandaşa ulaşmaya çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu.

'MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’NE BÜYÜK BİR TEVECCÜH VAR'

Milliyetçi Hareket Partisi’ne toplumda büyük bir teveccüh olduğunu vurgulayarak 24 Haziran seçimlerini değerlendiren Taşdoğan, “Milliyetçi Hareket Partisi’ne büyük bir teveccüh var. İnsanlar Cumhur ittifakındaki kararlı tutumumuzdan dolayı partimize teveccüh gösteriyorlar. Biz 8 Ocak 2018’de Cumhur ittifakına karar verdiğimizde ortada bir erken seçim de yoktu. Bir buçuk yıldan fazla süre vardı ve biz bir buçuk yıl öncesinden adayımızı belirlemiştik. Seçim kararı alındığında Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayı belliydi” ifadelerinde bulundu.

'GÜÇLÜ İKTİDARLARA İHTiYAÇ VAR'

Yeni sistemin halk tabanına hitap ettiğini belirterek Cumhurbaşkanlığı sisteminin toplumun çoğunluğunu kucaklayacağını vurgulayan Taşdoğan, “Güçlü iktidar demek eli sopalı iktidar demek değildir. Yüzde 50 halk tabanına hitap eden bir sistem demektir. Eski sistemde yüzde 30-35 oy alan iktidar oluyordu. Şimdi iktidar olabilmek için yüzde 50’yi almak gerekiyor. Toplumun yarısını kucaklamayan parti iktidar olamıyor. Bu sistem ile bölgemizde çok daha güçlü bir iktidar ortaya çıkacaktır. Dışarıdaki sorunlar için Türkiye’de güçlü bir iktidar kurmaya ihtiyaç var” ifadelerine yer verdi.

'ŞEHRİMİZE HİZMET ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK'

Milliyetçi Hareket Partisi’nin şehre hizmet etmek için yola çıktığını söyleyen Taşdoğan, “Milliyetçilik fedakârlık gerektirir. Vatandaşı kendimizden bir parça görürüz. Sevgi ve hoşgörü üzerinden siyaset yapıyoruz. Şehrimize hizmet etmek istediğimizi vatandaşlarımız biliyor. Gerek bürokraside gerek Ankara’da şehrin sorunlarını daha çok gündeme getirip çözüm arayacağımızı halkımız biliyor” diye konuştu. (AHMET ATMACA)