Araç imkanı olan aileler çocuklarını okula götürürken imkanı olmayan aileler ise eğitim döneminde 3. haftaya girilmesine rağmen çocuklarını okula gönderemiyor.

VELİLER YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR

Gaziantep’in Dülük Köyü’nde ( sonradan mahalle olan) anakolu, ilkokul ve ortaokulun tek okulda bulunduğu eğitim binası mahallenin çok uzağında bulunduğu, sanayi alanına yakın inşa edildiği ve bu imkansızlıklara rağmen okul servisi verilmediği için veliler çocuklarını okula gönderemiyor. Eğitime başlanılan 3. haftada halen öğrencilerini okula gönderemeyen veliler ise yetkililerden yardım istiyor.

580 ÖĞRENCİ VAR ANCAK 150 TANESİ OKULA GİDEBİLİYOR

Dülük Köyü’nde anaokulu, ilkokul ve ortaokula giden toplam 580 öğrenci bulunuyor. Ancak bu öğrencilerden yalnızca 150 civarındaki öğrenci okula gidebiliyor. Geriye kalan 430 öğrenci ise okula gitmek için kendilerine servis verilecek günü bekliyorlar.

VELİLER TEDİRGİN

Daha öncesinde okul yolunda çocuk kaçırma girişimleri yaşandığını belirten mahalle sakinleri çocuklarını okul servisi olmadan okula göndermeyeceklerini söylüyor.Yeni Eğitim döneminin 3 hafta ilerlediği şu günlerde velilerin bu tedirginliğine rağmen servis verilmemesi ise düşündürüyor.

ÖĞRENCİ VELİLERİ SORUNLARINI GAZETEMİZE ANLATTI

Gaziantep’in Dülük Küyü’nde yaşanan eğitim sorunlarını dinlemek için Dülük Köyü’ne gidere öğrenci velileri ile görüştük. Okul taşımasından dolayı dertli olan veliler sıkıntılarını gazetemize anlattılar. 580 öğrencisi olan köyde ulaşabildiğimiz 20 öğrenci velisi sorunlarını şu şekilde anlattı. Ali Civekir: Lösemi çocuğum var okula gidecek servis yoktu kendi otobüsümle benim çocuğumu ve mahallenin çocuklarını okula götürdüm. S plakamız yok diye bana yüklü miktarda trafik cezası kesildi ve araç bağlandı. Ben de götüremediğim için şimdi mahalledeki 582 öğrencinin 400 civarı okula gidemiyor.

İrfan Körükçü: Okula giden üç çocuğum var. Okula yayan gelip gidiyorlar. Mahallemize okul servisi verilmediği için mahalle olarak tepki gösterdik ve çocuklarımızı okula göndermedik. Ama halen bir çalışma olmadığı için çocuklarım okula yayan gidip gelmek zorunda.

Gürcü Özkan: Torunlarımın anne ve babası çalıştığı için çocuklarımızı okula götüremiyoruz. Bende çok yaşlıyı götüremiyorum. Bu yüzden çocuklarımız okula gidemiyor. İki haftayı geride bıraktık ama çocuklar daha okulu iki üç gün gidebildi ancak.

Mercan Özkan: Mahallenin okulu sanayinin içine yapıldı ve on yıldır biz bu sorunu çekiyoruz. Çocuklarımıza servis verilmediği için çocuklarımız yollarda her gün tehlike altında. Kendi imkanlarımız da olmadığı için çocuklarımızı okula gönderemiyoruz.

Dilek Sönmez: Okula giden 3 çocuğum var ancak servis olmadığı için okula gönderemiyoruz. Ya köyümüzün içindeki eski okul tekrar faaliyete geçirilsin ya da uzakta olan okul için mahallemize servis imkanı verilsin.

Mehmet Durmaz: Yeni yapılan okul sanayi alanı içinde ve mahallemize çok uzakta olduğu için mahalle sakinleri çocuklarını okula gönderemiyor. Yıllardır servis istiyoruz ancak bu talebimiz yerine getirilmedi. 6 yaşında çocuğum var ve şimdi servis olmadığı için okula gönderemiyorum.

Seyfettin Mercan: Okula giden 2 çocuğum var ancak servis olmadığı için okula gönderemiyorum. Çocuklarımı bu yüzden okutamıyorum. İki hafta oldu ama çocuklarım halen okula gidemiyor. Kendi imkanlarımızla servis oluşturduk ancak o da S plakalı olmadığı için bağlandı. Şimdi halimiz ne olacak?

Yusuf Mercan: Benim okula giden 3 çocuğum var servis yok bu yüzden okula gönderemiyorum. Eğitimde taşımalı sistem var deniliyor maden neden bizim mahallemizdeki 582 öğrenci göz ardı ediliyor. Öğrencilerimiz özellikle kış ayı geliyor daha perişan olacak ve kimse okula göndermeyecek.

Ahmet İsa Çelik: 5. ve 6. sınıfa giden iki öğrencim var ancak okula iki haftadır gidemiyorlar. Mahallede 582 anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencisi var ancak bunların 150 tanesi zor okula gidiyor. Gidenler de kendi aracı olan aileler. Aracımız yok diye çocuklarımız okula gitmesin mi?

Mesut Börekçi: Okula gidecek 4 çocuğum var ama servis imkanı olmadığı için henüz okula gidemediler. Mahallede daha önce çocuk kaçırma girişimleri olduğu için mahalleli tedirgin. Veliler tedirgin olduğu için okula çocuklarını da gönderemiyor.

Zekeriye Mercan: Okula gidecek olan toplam 10 çocuğumuz var ancak servis olmadığı için okula gönderemiyoruz. Bu çocukların geleceği nasıl olacak. Sonrada deniliyor ki Gaziantep’in eğitim başarısı düşük. Öğrenci okula gidemezse başarı yükselir mi?

Mehmet Diken: Okula giden 2 çocuğum var. Çocuklarım servis yok okula bisikletle gidip geliyor. Şimdilik böyle ama kış ayı geliyor o zaman ne olacak çocuklarımızın durumu. Mahallemize neden servis verilmiyor. Şehrimizin yöneticilerini sesleniyoruz servis istiyoruz.

Cuma Buyuran: Okula gidecek 3 çocuğum var. Servis yok benim de götürecek imkanım yok bu yüzden okula gönderemiyorum. Ama iki hafta geçti çocuklarım eğitimlerinden geri kalıyorlar. İmkanı olan kendi aracıyla götürüyor.

Naci Çelik: 2 tane okula giden öğrencim var ve servis olmadığı için okula yürüyerek gidip geliyor. Veli olarak tedirginim. Çünkü yollarımız sanayi alanında olduğu için çok riskli. En ücra yerlere bile servis veriliyor neden bizim mahallemize servis verilmiyor?

Mehmet Gündüz: 2 çocuğum var okula giden ancak servis imkanımız olmadığı için çocuklar okula gidemiyor. Servis verilmezse de okul göndermeyi düşünmüyoruz. Çünkü okul çok uzak ve yollardaki tehlikeler dolayısıyla çocuklarımız için korkuyoruz.

Hüseyin Çelik: Okulumuz sanayi bölgesinin içinde. Yollardan sürekli büyük ve yüklü araçlar geçiyor. 2 çocuğum okula gidecek ama iki haftadır okula gidemiyor. Yollarda bu çocukların başına bir şey gelse sorumlusu kim olacak? Servis istiyoruz.

Hayri Demir: 4. sınıfa giden öğrencim var ama bu yaşta o kadar yolu gidemez çocuklarımız. Servis yok diye kendi imkanlarımızla bir otobüs bulduk birkaç gün okula götürdü ancak o da S plakalı değil diye otobüse ceza kesildi ve bağlandı. Şimdi kim götürecek mahalledeki 582 öğrenciyi.

Hüsamettin Kasırga: Anasınıfı ve 2. sınıfa giden 2 öğrencim var. İki hafta oldu okula gönderemiyorum. Okul yolu çok riskli bir okul. Defalarca servis istedik ama verilmedi. Bu mahallenin çocukları okula gitmesin mi, okumasınlar mı?

Mehmet Börekçi: 4 çocuğum servis olmadığı için okula gidemiyor ve eğitimlerinden geri kalıyorlar. Benim de imkanım yok götüremiyorum. İki hafta oldu çocuklarımız okulu mu bıraksınlar? Eğitimde bu kadar imkanlar sağlanıyor deniliyor bu imkanlar neden bize verilmiyor?

Mehmet Arslan: 3. sınıfa giden bir öğrencim var ama çok küçük olduğu için o kadar yolu tek başına gidemez. Çocuklarımız eğitimlerinden geri kalıyor. Okulda 582 öğrenci var 150 öğrenci ancak gidebiliyor. Okul nerdeyse her gününü boş geçiriyor ve bizim çocuklarımız evde kalıyor. (AHMET ATMACA)