Banetti Makarna, Gulfood 2016 Gıda Fuarında açtığı stant ile uluslararası arenaya ilk kez çıktı. Standı Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ziyaret ederek Acarsan Holding CEO’su Mesut Acar’dan üretim ve pazarlama şekli hakkında bilgi aldı.
2014 yılında yatırımına başlanan makarna fabrikasıyla ilgili yatırımların tamamlanarak deneme üretim sürecinden de başarıyla geçildiğini açıklayan Acarsan Holding CEO’su Mesut Acar 2016 yılının ilk aylarından itibaren günlük 600 ton kapasiteyle üretime geçildiğini belirtti. Gıda Fuarının açılışına katılmak üzere Dubai’de bulunan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya ve Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu Acarsan CEO’su Mesut Acar’dan sektörle ilgili bilgiler aldı. Acar, 'Banetti markasıyla sektörde ilk sıralarda yer almak istiyoruz. Dubai’de ürünlerimizi ilk kez dünya pazarlarına çıkardık ve büyük bir ilgi ile karşılaştık” dedi. Stantı ziyaret eden Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile beraberlerindeki heyete teşekkür eden Acar, 'Acarsan Holding faaliyet gösterdiği alan yelpazesini her geçen gün genişletiyor. Makarna sektöründe de aynı derecede iddialıyız. Dünyanın bir çok ülkesine bu sektörle de ihracat gerçekleştirmek istiyoruz” dedi. Mesut Acar’ı kutlayan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin fuarın bereketli geçmesini diledi.
FUARIN İLGİ ODAĞI BANETTİ MAKARNA
Fuarda açtığı stantla gıda sektörünün dikkatini üzerinde toplayan Banetti Makarna adeta ziyaretçi akınına uğradı. Banetti Makarna’nın üst düzey yöneticilerinin tam kadro katıldığı fuarda özellikle Ortadoğu ülkeleri ve Afrika ülkelerinden gelen ziyaretçilerin ilgisi dikkat çekti. Banetti Makarnanın Türkiye’nin yeni makarna markası olarak global pazarlarda rol almasını sağlamayı hedeflediklerini anlatan Acar, “Holding olarak bir birinden farklı sektörlerde gösterdiğimiz başarıları gıda sektöründe de uzun yıllardır gösteriyoruz. Yurt dışıyla ilgili ilk tanıtım çalışmalarımızı Dubai Gulfood 2016 fuarında gerçekleştiriyoruz. Dünya genelinde bilinen güvenilir bir kuruluş olan Acarsan’ın makarna sektörüne yönelik yatırımları ve üretimi sektörümüz tarafından büyük bir takdirle karşılanırken uzun yıllardır un ve irmik üretimiyle sektöre verdiğimiz hizmete yeni bir halka daha eklemiş olduk' dedi.