Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki emekli polis İsmet Karahan, kendini sokak hayvanlarına adadı. Sokak hayvanlarına sahip çıkarak, bakım ve beslenmelerini sağlayan Karahan, her gün 30’a yakın kedi ve köpeği elleriyle besliyor.
Hayvan sevgisinin 2012 yılında evine aldığı bir muhabbet kuşu ile başladığını söyleyen Karahan, emekli olduktan sonra yerleştiği İslahiye’de köpek beslemeye başladı. Mahalledeki kedilere sahip çıkan Karahan, mahallelinin takdirini kazandı.
Hergün 6 kilometre yürüyerek sokak hayvanlarını beslemeye başlayan Karahan, emekli maaşının bir bölümünü buna ayırmak zorunda kaldı. Çevre esnafından destek alan Karahan, 'Hayvan sevgisi insanın içinden gelen bir duygu. İnsan sevmeyen hayvan sevemez. Bu sözden yola çıkarak sokaktaki canlara sahip çıkıyorum. Yaklaşık iki yıldır canlara sahip çıkarak karınlarını doyurup rahatsız olanlarını tedavi ettiriyorum' dedi.
Hayvan sevgisinin kendisini rehabilite ettiğini söyleyen Karahan, 'Hayvanlar insanları yola getiriyor, acı ve merhamet duygularını öne çıkarıyor. Bu dilsizlere hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Sabah ve öğle vakti ilçeyi dolaşarak, gece 23:00 den sonra ise evimin bulunduğu çevredeki hayvanları besliyorum. Evimin çevresindeki vatandaşlar bundan dolayı zaman zaman rahatsızlık duyuyor, beni şikayet ediyorlar. Bu konuda çok sıkıntı yaşıyorum. Bunu aşmak için insanlardan biraz merhamet duymalarını istiyorum' diye konuştu.
İslahiye Belediye Başkanından sokak hayvanları için barınak yapılmasını isteyen Karahan, müstakil ev sahiplerinin kapısının önüne bir kap su ve biraz da yiyecek koymasını rica etti.