Dünya’nın birçok ülkesinde gerçekleştirdiği gösterilerle Anadolu Kültürü’nü başarıyla tanıtan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun ‘Anadolu’nun Dans Diliyle Troya’ adlı gösterimi, Gaziantep Üniversitesi Kongre ve Sanat Merkezi Mavera’da sahne aldı. Salonu dolduran sanatseverler, hem Mavera, hem de Troya’yı ayakta alkışladı.
Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki iki gün kapalı gişe olarak gerçekleştirilen gösterinin son gecesinde, Gaziantepli sanatseverlere önce salonun tanıtımının yapıldığı bir film sunuldu. Müthiş bir müzik ve dans şovunun gerçekleştirildiği gecenin sunucusu Emrah Yazar’ın, ışıkları kapattırıp konukların cep telefonlarıyla yaptırdığı görsellik ise geceye ayrı bir renk kattı. Filmin ardından konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Muhteşemdi. Rüya gibiydi. Mavera, bugün ötelerin ötesinden, tarihin derinliklerinden çok güzel, muhteşem bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Sanki okyanusların dibinden inci topladık. Sanki Everestlerden kar taneleriyle yüzümüz tanıştı. Mustafa Erdoğan’ı, ekibini, bu güzel sanatçıları bu muhteşem gösteri için yüreğinden, candan, kalpten tebrik ediyorum” dedi. Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan da, “Mavera Kongre ve Sanat Merkezi Türkiye’deki en güzel salon, dünyadaki de en güzel salonlarından biri. Bunu çok rahat söyleyebiliyorum. Çünkü dünyadaki bütün salonlarda oynadık. Muhteşem bir kazanım, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada oynamak bizim için onur verici” diye konuştu.
Gecenin sonunda Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun tarafından Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’ çiçek takdim edildi. Rektör Prof. Dr. Coşkun’u makamında ziyaret eden Anadolu Ateşi Dans Grubu Genel Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Mâvera Kongre ve Sanat Merkezinin Türkiye’nin en iyi, dünyanın da en önde gelen merkezlerden birisi olduğunu belirterek, “Böyle bir merkezi Gaziantep’e, ülkemize kazandırdığınız için teşekkür ediyorum” dedi. Rektör Coşkun’a bir de plaket takdim eden Erdoğan, gösterimin gerçekleşme aşamasındaki desteğinden dolayı Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi Koordinatörü Fahri Çepik’e de teşekkür etti. Rektör Coşkun da, Mustafa Erdoğan’a Gaziantep Üniversitesi tarafından hazırlanan Halep’teki Türk Eserlerinin yok edilmeden önceki durumlarının anlatıldığı “Halep’te Adım Adım Osmanlının İzinde” adlı kitabı hediye edip, “Ekibinizi burada sık sık görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.