Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisat bölümü öğrencileri “Umut Vadeden Yarınlar” projesi kapsamında Gaziantep Mehmet Ünsal İlkokulu içinde bulunan anaokulunu yeniden düzenledi.
HKÜ İktisat Bölümü Öğretim Görevlisi Zeynep Köse öncülüğündeki tamamı gönüllü 70 üniversite öğrencisi “Toplumsal Duyarlılık Dersi” kapsamında 2 ay süre proje ile Gaziantep Mehmet Ünsal İlkokulu’nun halı perde, masa, sandalye, oyuncak, kırtasiye gibi eksikliklerini temin ederek, okulu yeniledi. Üniversite öğrencileri yaklaşık 2 ay süren proje ile minik öğrencilerin yüzünü güldürdü.
“Desteklerimiz Devam Edecek”
Düzenlenen anaokulunun açılışını gerçekleştiren HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, açılış pastasını öğrencilerle birlikte kesti. Okulu gezen Yılmaz, desteklerinin devam edeceğini söyledi. Minik öğrencilerin velileri, Rektör Yılmaz’ı enerjik ve cana yakın bulduklarını belirterek, tanışmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Veliler, üniversite öğrencilerine ve Rektör Yılmaz’a destekler nedeniyle teşekkür etti. Rektör Yılmaz, sadece derslere girmekle üniversiteli olunmayacağının ve sosyal sorumluluk projeleri de yapılması gerekliğine dikkat çekerek, projeye imza eten öğrencilere teşekkür etti. Rektör Yılmaz, “Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Elimizden gelen desteği vererek yarınlarımız diye nitelendirdiğim öğrencilere, daha iyi şartlarda eğitim almaları için destek olduk. Ayrıca böyle güzel bir projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
'Umut Vadeden Yarınlar'
Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tamer Yılmaz, eğitim almanın her çocuğun en temel hakkı olduğunu ifade eden Zeynep Köse, “Günümüzde birçok gelişmiş ülkede eğitimin ülke ekonomisinin gelişmesinde ne kadar önemli olduğu aşikardır. Sağlıklı nesiller, bilinçli bireyler güzel bir geleceğin mimarlarıdır. Eğer güzel bir gelecek istiyorsak geleceğimizin mimarı olacak çocuklara yardımcı olmak her bilinçli vatandaşımızın görevidir. Bu bilinçle temelden başlamalıyız diye düşünerek bu projenin ilk adımlarını attık” ifadelerini kullandı.
Köse, öğrencilerden ve okulun hocalarından aldıkları geri dönüşlerin kendisini ve öğrencilerini yeni projeler için yüreklendirdiğini söyleyerek, 'Açılış töreninde yapılan etkinliklere, verilen hediyelere ve yeni sınıflara çocukların verdikleri tepkiler, yaşadıkları sevinç, gözlerindeki ışık ve mutluluk ne kadar doğru bir iş yaptığımızı anlamamızı sağladı” diye konuştu.