Google sunduğu yeni görüntü sıkıştırma Teknolojisiyle bant genişliğinizin yüzde 75’ini rahat bırakıyor. İşte, yeni Google teknolojisinin detayları.

Google RAISR ile küçük boyutlu ve kayıpsız görüntüler

Google’ın ilk olarak Kasım ayında bahsettiği Hızlı ve Doğru Süper Görüntü Çözünürlüğü ya da kısaca RAISR adını verdiği görüntü sıkıştırma teknoloji sayesinde, fotoğraf kalitesinden ödün vermeden bant genişliğinden kar tasarruf edilmesi mümkün hale geliyor.

Yüzde 75 oranında daha az bant genişliği harcayan RAISR, bir görüntünün düşük ve yüksek kaliteli sürümlerini analiz ediyor ve yüksek boyuttaki görüntüyü daha üstün gösteren farklılıkları öğrenip düşük boyutlu olana uyguluyor. Makine öğrenimini kullanan teknoloji, Instagram benzeri bir filtre yaratarak, düşük kaliteli görüntünün yüksek çözünürlüklüye eşitmiş gibi gözleri inandırmış oluyor.

Şu an için tek handikap teknolojinin şu an için sadece Google+ ile çalışıyor olması. Haftada 1 milyardan fazla görüntüyü ölçeklediği belirtilen Google+ platformunu kullanmak istemeyenler ise biraz daha sabretmek zorunda. Google, bu yeni teknolojisini Google Photos gibi daha fazla uygulamasına gelecek aylarda dahil etme planları yapıyor.