Son yıllardaki önemli yatırımları ile dikkat çeken Erdemoğlu Holding yine listeye en çok şirketi bulunan holdingler arasında yer aldı.

HOLDİNGİN BAŞARI ÇITASI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Önemli yatırımlarla yol almaya devam eden ve son yıllarda SASA ile dikkat çeken atılımlar yapan Erdemoğlu Holding, Merinos Halı’nın bilinen bir marka oluşu ve SASA’nın da önemli performans artışı ile birlikte başarı çıtasını yükselterek çalışmalarına devam ediyor.

EN ÇOK ŞİRKETİ BULUNAN HOLDİNGLER ARASINDA

Erdemoğlu Holding bünyesinde Merinos Halı ile dünyanın birçok ülkesinde bilinen bir marka oluşturan Erdemoğlu Ailesi, SASA’nın önemli performans artışı ile beraber önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Yaptığı yatırımlar ve özellikle sosyal yardımları ile de bilinen hayırsever Erdemoğlu ailesi bu yıl yine Anadolu 500 araştırmasında listeye en çok şirketi giren holdingler arasında yer aldı.Anadolu 500 araştırmasının bu yıl hazırlanan listesinde  18.sırada SASA Polyester yer alırken Merinos Halı 46, Edemoğlu Dış Ticaret’te 58.sırada yer aldı. Listede  Erdemoğlu Holding bünyesinde bulunan 3 şirkete daha yer verildi.

TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN İLK 25 AİLESİ ARASINDA YER ALMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde de Ekonomist dergisinin geleneksel ve en dikkat çekici araştırmalarından biri olan ‘En Zengin 100’ün, 17’incisinde ilk 100 Türkiye’nin en zengin kişi ve ailelerinin listelediği araştırmada SASA Holdingin performansının etkisi ile Erdemoğlu Ailesi bu yıl listede 6 sıra birden yükselerek 25.sırada yer almıştı.Araştırmada 1-1,5 milyar dolar varlık değeri aralığında 31.sırada yer alan Erdemoğlu ailesi listeye bu yıl 1,5-2 milyar dolarlık varlık değeri olan aileler listesinde 25.oldu. Araştırmada Erdemoğlu gibi önde gelen ailelerin şirketlerinin bazıları Borsa İstanbul’da işlem görüyor olması ile beraber varlık değerinin de arttığı vurgusu da yer almıştı.

EKONOMİST’İN YAPTIĞI ARAŞTIRMA’DA İLK İKİ İSİM YERİNİ KORUDU 

Andolu'nun En Büyük 500 Şirketi sıralamasında zirve bu yıl da değişmedi. Önceki üç yılın birincisi Tosçelik, 2019 yılı araştırmasında da yerini korudu. 2013'te de zirvede olan Tosçelik, Anadolu 500'ün 11 yıllık tarihinde beşinci birinciliğini alarak en çok birinci olan şirket olmayı sürdürdü. Bundan önceki iki yılın ikincisi olan Kardemir de 2019 araştırmasında yerini korumayı başardı.(Aylin CIKCIK)