Erdemoğlu Holding son zamanlarda yaptığı yatırımlarla hedef büyütüyor. Bir süredir Yumurtalık’ta rafineri yatırımı planlayan Erdemoğlu Holding’in bu hedefinde sona geldiği belirtiliyor. Yatırımla ilgili bakanlıklarla görüşme halinde olduklarını belirten Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, '10 yılda 20 milyar dolarlık yatırım yapılacağını belirtti.

 

“HEDEF İKİ KAT BÜYÜYEREK 6 MİLYAR DOLAR CİROYA ULAŞMAK”

 

Türkiye’nin saygın ekonomi dergilerinden Ekonomist’in Ekim sayısına konuşan İbrahim Erdemoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Röportajda Holding’in yatırımları ile ilgili, “Erdemoğlu Holding için yedi yıl önce Sabancı Holding'den Sasa’yı, alarak polyester sektörüne giriş yapması önemli bir dönüm noktası oldu. Çok değil, 2001 yılında 30 milyon dolarlık bir ciroya sahip olan holdingin, bu yatırımın da katkısıyla 2021'i 3 milyar dolar ciroyla kapatması bekleniyor. Beş yıl sonrası için ise hedef iki kat büyüyerek 6 milyar dolar ciroya ulaşmak. Bu hedefi getirecek olan ise grubun en büyük iş alanı olan Sasa'da ki yeni adımlar ve rafineri yatırımı olacak” ifadelerine yer verildi.

 

'SANAYİCİ ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI'

 

Erdemoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, 'Bugün işsizliğe bakarsak sanayici elini taşın altına koymalı. Herkes elini taşın altına koyarak yatırım yapacak. Türk iş adamlarının bu konuda duyarlı olması lazım. Kimse sıcaktan soğuğa geçmek istemiyor ve elini taşın altına koymuyor. Başka bir mekanizmadan bekliyorlar. Olumsuz şartlarda da yatırım yapmak önemli. Bunun örneğini biz gösterdik. 2,5 milyar dolarlık yatırım yaptık altı yılda ve şartlar buna müsait değildi. Siz şartları zorlayacaksınız. Bizim başka ülkemiz yok. Elimizdeki malzemeyle bu yatırımları yapmak gerekiyor. Kimse kılını kıpırdatmazsa ülke daha da geriye gider. Ülke iyiyse hepimiz iyiyiz.' 

 

ERDEMOĞLU: YATIRIMA ODAKLANDIK

 

Halı, mobilya, tekstil gibi alanlarda faaliyet gösteren grubun gündeminde bir suredir yer alan yumurtalıktaki rafineri yatırımında süreç hızlandı. Polyesterin hammaddesi PTA üretimi için yatırımı hızlandıran grup, halı sektöründe ise etkinliğini artırmak hedefiyle duvardan duvara halı üretimi için ek yatırımı gündemine aldı. Pandemi sürecinde üretime ara vermediklerini ve yatırıma odaklandıklarını aktaran Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Yumurtalıkta rafineri yatırımı ile ilgili bakanlıklarla görüşme halinde olduklarını ve sona geldiklerini belirtti. Ayrıca İbrahim Erdemoğlu Ekonomist’e yaptığı söyleşide Holding’in büyüme stratejisi, rakamları ve hedefleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

 

 

“BU YIL CİROMUZ 3 MİLYAR DOLAR MERTEBESİNDE OLACAK”

Rafineri yatırımı ile ilgili değerlendirmeleri şu şekilde özetleyen Erdemoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “Yumurtalıkta sürecin sonuçlanmasını bekliyoruz. İlk etapta 3-4 milyar dolar arası bir yatırım olacak. Türkiye’nin ithal ettiği hammaddeleri biz üreteceğiz, Bakanlıklarla görüşmelerimiz sürüyor” dedi. Son olarak Holding’in büyüme hedefi ile ilgili konuşan Erdemoğlu, “Bu yıl ciromuz 3 milyar dolar mertebesinde olacak. Beş yıl sonra ise 6 milyar dolar büyüklüğe ulaşırız” ifadelerine yer verdi.