Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Oyun ve Oyuncak Müzesi, çocukları ve yetişkinleri geçmişe dair bir yolculuğa çıkarmak ve kültürümüzü koruyarak, yaşatmaya devam etmek için yarıyıl tatilinde başlayan 4 yeni atölye ile hizmet verdi.

Tarihi Bey Mahallesi’nde bulunan müzeyi, ziyarete giden çocuk ve yetişkinler sadece oyuncakları incelemekle kalmayıp, müzede yapılan oyuncak, oyun, çömçe gelin ve topaç atölyelerinde de faydalandılar.

Her türlü yaş grubuna uygun ve tüm aile üyelerinin birlikte katılım sağlayabildiği atölyeler de yediden yetmişe herkes oyuncaklar yapıp, bunlarla tarihi bir dokunun içerisinde ve tarihi oyuncaklar eşliğinde oyunlar oynayıp, eğlendiler.

Yetişkinlere yönelik olan oyun ve topaç atölyelerinde yetişkinler, çocukluklarına ait oyunları oynayarak, çocukluklarına bir yolculuk yaptılar.

YARIYIL TATİLİNDE 10 BİN 898 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Çocuklar ise oyuncak, oyun, topaç ve çömçe gelin atölyelerinde kendi el becerilerini keşfederek, kendi oyuncaklarını yapma imkânı buldular.

Gaziantep’te eskiden sokak aralarında, köylerde oynanan grup oyunları, yapılan oyuncaklar şimdi Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’ndeki atölye çalışmaları ile gün yüzüne çıkıyor.

Atölyelerde hem çocukların yaratıcılıkları arttırılıyor, hem de yöresel oyun ve oyuncak kültürü müzede, gelecek nesillere aktarılıyor.

Müze ziyareti ve atölye çalışmalarına katılımın yoğun ilgi gördüğü oyun ve oyuncak müzesini, yarıyıl tatilinde 10 bin 898 kişi ziyaret etti. Ayrıca,154 yetişkin, 653 çocuk olmak üzere toplam 807 kişi ile müzede atölye çalışmaları yapıldı. Ücretsiz olarak, çocukların ve yetişkinlerin katılabileceği etkinlikler Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde devam edecektir.