Gaziantep Üniversitesi Teknopark’ın düzenlediği ‘Bölgesel Girişimcilik Günleri’ adlı paneli, Gaziantep Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı.
Avrupa Birliği’nin (AB) desteklediği Girişimcilik Projesi’ne, bölgede üniversitelerin yanı sıra, İstanbul, Kayseri ve Ankara Teknopark yetkilileri ile kamu kurum ve kuruluş katıldı.
'BÖLGESEL OLARAK MUM YAKMAYA ÇALIŞIYORUZ'
Panelin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, ise kara bulutların dolaştığı coğrafyamızda, bölgesel olarak bir mum yakmaya, aydınlık iki gün yaşamaya çalıştıklarını belirtti.
Çoşkun, 'Bu proje kapsamında, bilgileri paylaşma, karşılıklı bir beyin fırtınası gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Bu toplantıya başta Teknopark Genel Müdürümüzle beraber 15 kişilik bir ekibin emeği var. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bilginin üretilmesi, bilginin hayata geçirilmesi, ticarileşmesi çok önemli başlıklar ve konulardır. Her yerde duyuyorsunuzdur. Üniversite sanayi yerleşkesi, AR-GE, inovasyon, girişimcilik ağızlara sakız oldu. Artık öğrendiklerinizin, bir şekilde hayatın içerisinde yaşanır hal gelmesi, bir davranış kalıbı haline gelmesi gerekiyor. Biz artık girişimciliği, inovasyonu araştırmacılığı yaşamak zorundayız” dedi.
'GENÇLERİN UFKUNU AÇMAYI HEDEFLİYORUZ'
Gaziantep Teknopark Uzmanı Serap Özpolat Çete, amaçlarının Gaziantep’teki firmaların AR-GE altyapılarını geliştirmek olduğunu belirterek, “ Projemizin amacı, Gaziantep’teki kobilerin ve Gaziantep Teknoparktaki girişimci firmaların, AR-GE ve İnovasyon alt yapısını yükseltmek. Konferansımızın amacı ise, bölgemizde bulunan ve teknolojik girişimci olmayı hedefleyen gençlerin ufkunu açmak, onlara yol gösterici olmak. Bu işin öncüleriyle bir araya getirip iletişim halinde olmalarını sağlamak. Bölgemizdeki genç girişimciler, kadın girişimciler, özel sektör temsilcileri, Meslek Liseleri ve özel kolejlerin öğrencileri, aynı zamanda bölgemizde bulunan 7-8 Üniversite öğrencileri katılımcılarımız arasındadır. Bu konferans iki gün sürecek. Bugün, girişimcilik yollarının anlatıldığı paneller olacak. Açılış konuşmaları, girişimcilik yolculuğunun anlatıldığı paneller olacak. Yarında katılımcılar için, tüm gün Word Shop atölyeleri olacak. Programımızda girişimciliğe yeni başlayanlar için desteklerin anlatıldığı, KÜSGET desteklerinin Gaziantep Teknopark’ın anlatıldığı nöroloji transfer ofisinin, desteklerinin anlatıldığı bir bölüm olacak” dedi.
İKİ GÜN SÜRECEK
Gaziantep Teknopark’ın Altyapısının Geliştirilmesi Grojesi Uzmanı Bora Barlas ise, panele geniş çaplı bir katılım beklediklerini söyleyerek, “ Birçok kamu ve kamu kuruluşu, bugünlere iştirak ediyor. Aynı zamanda şehir dışından da konuşmacılarımız var. Bilgilerini paylaşmak için burada olacaklar. Onun dışından İstanbul’dan Ankara’dan ve Kayseri’den Teknopark ve Tekno Kentlerden, üç ayrı konuşmacımız burada olacak. Beş farklı firmanın temsilcileriyle bitireceğiz. Ertesi günü ise atölye çalışmaları ve diğer konuşmacılarla programımız devam edecek” şeklide konuştu.