Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, “Birlikte Üretim, Birlikte Ritm” Perküsyon Gösterisi ve Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi” isimli etkinlik gerçekleştirildi.

Şehitkmail Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan programa, Büyükelçi Adnan Keçeci, Kutnu Tanıtım Grubu Başkanı Jülide Konukoğlu, Kutnu Tanıtım Grubu Başkan Yardımcısı fisun Koçer, İtalyan Fahri Konsolosu Mehpare Şayan Kileci, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan TOBB Güneydoğu ve Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Akkaya, Kadın Girişimciler Kurulu’nun, kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ve girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere kurulduğunu söyledi.

Akkaya, Gaziantep Sanayi Odası’nın koordinatörlüğü, desteği ve 150 üye ile bugüne kadar birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirterek, “2008 yılından bu yana Gaziantep’teki yerel yapılanması ile kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemede ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesinde öncülük ediyor. Bugün bizim için özel bir gün! Çünkü dün Dünya’da ve ülkemizde Emekçi Kadınlar Gününü kutladık” dedi.

Dünyada ve Türkiye’de kadının sorunlarının çok olduğuna dikkat çeken Akkaya şöyle devam etti:

“TOBB Kadın Girişimciler Başkanı olarak ben başka bir pencere açmak istiyorum. Ulu Önder Atatürk,  21 Mart 1923 tarihinde Konya Hilal-i Ahmer (Kızılay) Kadınlar Şubesi’nin düzenlediği çayda kadınlara şöyle seslenmişti: “Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak yapmak, hayatımızı onunla birlikte yürütmek, Türk kadınını ilmi, ahlaki, sosyal, ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve koruyucusu yapmak yolu, daha emin ve dürüst olarak yürüyeceğimiz yoldur”. Yine bilindiği gibi 26 Ekim 1933 tarihinde Türk kadınlarına köy ihtiyar heyetlerine seçme ve seçilme hakkının tanınmasına ilişkin (2329) yasa kabul edildi. 05 Aralık 1934 tarihinde milletvekili seçimi yasasının maddeleri değiştirilerek kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi (2598-2599 sayılı yasalar). 80 yıl önce kazanılmış bu hakları yeterince kullanabiliyor muyuz? Bu soruya yanıtım ne yazık ki ‘hayır’. Çok başarılı kadınlarımız var. Politikacılarımız, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz, sanayicilerimiz, doktorlarımız, mühendislerimiz var. Kadınlar yaşamın her alanında ama sayılara baktığımızda bu oran çok düşük.”

Akkaya, “Kadınların sorunlarını dile getirmek için yılda bir gün yeterli değil elbette. Ama biz 8 Mart Kadınlar gününde hepsini sizlere notalarla iletmeyi istedik. Yine 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.' diyen Ulu Önderimizi takip ettik. Sanatı seçtik, müziği, ritimi seçtik. Girişimci Kadınlar Kurulu üyelerinden oluşan bir ritim grubu kurduk.  Üç ay gibi kısa bir sürede sizler için birlikte üretmenin mutluğunu yaşadık ve Perküsyon Gösterisi hazırladık ve işte karşınızdayız” şeklinde konuştu.

Akkaya, TOBB Gaziantep Girişimci Kadınlar Kurulu olarak, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’ya, milletvekillerine, Kadınlar Günü’nde kurulun adını taşıyan hatıra ormanı tahsisi sağladığı ve bugüne kadar tüm projelerine destek verdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, destekleri için Şehitkamil ve Şahinbey Belediye Başkanlarına, projelerimizin arkasında olan ve katkılarını hiç esirgemeyen Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu’na ve Genel Sekreter Kürşat Göncü’ye, oda Başkanlarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Programda daha sonra Ferit Ginol Kültür ve Sanat Merkezi eğitmenlerinin destekleriyle Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, “Birlikte Üretim, Birlikte Ritm” Perküsyon Gösterisi sunuldu. Türkiye’de ilk kez Gaziantep Kadın Girişimciler tarafından sunulan gösteri ayakta alkışlandı.

Organizasyon Nilgün Belgün’ün büyük ilgi gören 'İçimdeki Kadın Aşk ve Komedi' isimli kitabından sahneye uyarlanan 'Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi' isimli müzikli danslı gösterisi ile sona erdi.

Belgün, hayatını, anılarını, yaşadıklarını, şarkılar ve danslarla kimi zaman hüzünlü kimi zaman kahkahalar eşliğinde anlatarak seyircilere keyifli anlar yaşattı.