Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelli vatandaşlara 136 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye etti.

Bugüne kadar yaptığı tüm çalışmalarda insan odaklı hizmetler ortaya koyan Şahinbey Belediyesi, engellilerin de yaşamını kolaylaştıracak projeler yaparak onların yaşamlarına dokunmaya devam ediyor. Bugüne kadar 2.762 engelli vatandaşa manuel ve akülü tekerlekli sandalye, 4 noktada akülü araç dolum istasyonu, 6 tane hasta bakım yatağı, 7 tane akıllı klozet, 94 adet işitme cihazı, 416 görme engelliye beyaz baston, protez kol ve bacak, analog görme engelli bilgisayarı hediye ederken, engelliler için park, Akkent Spor Köyü içerisinde Engelli Yüzme Havuzu yaparak engelli vatandaşların hizmetine sundu. 

BİR GÜN DEĞİL 365 GÜN BERABERİZ

Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, tüm kurumların kaliteli hizmet için el birliği ile çalıştığını belirterek “Bir gün değil, 365 gün beraberiz’ şeklindeki çok kıymetli bir sloganı Şahinbey Belediyesi yıllar önce hayata geçirmiş durumda. Şahinbey’de erişebilirlik konusunda hayatın önündeki bütün engellerde sadece engelli vatandaşlarımızın erişebilirliğini artırmaya yönünde değil, tüm vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden, sosyal hayattan yani hayatın bütün alanlarından daha fazla faydalanabilmesi için bütün kurumlar kaliteli, zarif ve nazik bir işbirliği içerisinde hizmet etmektedir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özellikle engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımı noktasında ülkemizde çok şey değişti. Bu projede yerel yönetimde bir yansımasıdır. Bu anlamda Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere engelli vatandaşlarımızın hayatına dokunan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ve Katar ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

HER ZAMAN ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkat çeken Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle tüm engelli kardeşlerimizin Engelliler Günü’nü kutluyorum. Şahinbey Belediyesi olarak sadece engelliler gününde engelli kardeşlerimizi hatırlamak yerine engelli kardeşlerimize yardımcı olacak çalışmaları da birlikte yürütüyoruz. Sadece törenlerde değil, ihtiyacı olan herkese yıl içerisinde de akülü ve manuel sandalye, beyaz baston, işitme cihazı ve benzeri cihazların dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bugün 136 adet akülü ve manuel sandalye dağıtımı yapıyoruz ama yıl içerisinde dağıttığımız akülü ve manuel sandalyenin sayısı 300’ü geçti. Göreve geldiğimiz günden itibaren de şu ana kadar 2. 762 adet akülü ve manuel sandalye dağıttık. Sosyal devlet olmanın gereği engelli kardeşlerimize sahip çıkmaktır” dedi.

 

ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına çalışmalar yaptıklarını belirterek “Allah’ın her birimize verdiği farklı imtihanlar var. Engellilikte bir imtihandır. Herkes farklı şekillerde imtihan oluyor. Peygamber Efendimiz, ‘Allah sizin ne biçimlerinize ne de bedenlerinize bakar. O, sizin yüreklerinize bakar’ buyurarak engelin bir öneminin olmadığını açıkça ortaya koyuyor. Engelli kardeşlerimizin yaşadıklarını yaşamak için engelli olmak gerekmiyor. Engellileri anlamak için empati yapmamız lazım. Nimetler elimizden gidince ancak kıymetini anlıyoruz. Hâlbuki nimetler elimizden gitmeden kıymetini bilmemiz lazım. Onun için engelli kardeşlerimizin yaşadıklarını bilip onlara her anlamda destek olmak bizim vazifemizdir” dedi.

 

BİR ÇOK PROJEYİ BİRLİKTE YAPTIK

Katar Charity Derneği Gaziantep Ofis Müdürü Ali Nasr El Badawi, projelere destek vermekten mutluluk duyduklarını belirterek “Katar Charity kurulduğundan bu yana ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmeyi onları çeşitli şekillerde desteklemeyi kendine görev edinmiştir. Kardeş Türk halkının her zaman yanında olan Katar halkının hediyesi olarak dağıtılacak olan 200 tekerlekli sandalyeyi dağıtmak için aranızda bulunuyor ve hepinize teşekkür ediyorum. Katar Hayır Derneği ve Katar halkı Türkiye Devleti ve belediyeleri ile bir çok proje yapmıştır. 2015 yılından bu yana Türk ve Suriyeli kardeşlerimize yönelik birçok projeye destek verdik. Bu bağlamda işbirliği ve destekleri için Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu başta olmak üzere tüm belediye personellerine, örnek belediyeciliği Türkiye’de yaptıkları çin şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

 

ŞAHİNBEY 365 GÜN ENGELLİLLERİN YANINDA

Dünya Engelsiz Kahramanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karaoğlu, Şahinbey Belediyesi’nin verdiği desteklerle engellilerin yaşamlarına dokunduğunu belirterek “Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldiği günden bu yana bir gün değil her gün engellilerin yanında olmuştur. Yapmış olduğu akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımları ile binlerce kardeşimizin evlerinde bayram sevinci yaşanılmasına vesile olmuştur. Yıllarca evinde hapis hayatı yaşayan, bir odadan diğer odaya emekleyerek giden insanlar bu araçların kendilerine hediye edilmesiyle, tramvaylarla, otobüslerle şehrin her tarafına kendi başlarına, başkalarının yardımına ihtiyaç duymadan gezebilme imkanına kavuştular. Bu açıdan elimizden tutan yüreğimize dokunan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Şahinbey Belediyesi Hizmet Binası önünde düzenlenen törene Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, MHP Şahinbey İlçe Başkanı İlker Kızıklı, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, Gör-Bir Derneği Başkanı Mehmet Aysel, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.