Gaziantep Sanayi Odası Avrupa İşletmeler Ağı Ulusal Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.  Toplantıda konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi zorlu rekabet koşulları için inovasyona dikkat çekerken KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Dr. Sadık Gözek ise KOSGEB Başkanlığının Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında 1 milyon avro bütçe oluşturduğunu vurguladı.

TOPLANTIYA YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

GSO Sani Konukoğlu Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, AB Türkiye Delegasyonu Ataşesi Laura Zampettı, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, KOSGEB AB ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Necati Günaydın, KOSGEB İl Müdürü Dr. Sadık Gözek ile diğer davetliler katıldı.

ÜNVERDİ: BÜYÜMEK İÇİN İNOVASYON GEREKLİ

Zorlu rekabet koşullarında şirketlerin ve firmaların ayakta kalabilmesinin yolunun inovasyondan geçtiğini söyleyen GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, “Bu zorlu rekabet koşullarında şirketlerin ve firmaların ayakta kalabilmelerinin yolu da inovasyondan geçiyor. Çünkü rekabet ve inovasyon arasında doğru bir ilişki vardır. İnovasyon rekabeti arttırırken artan rekabette inovasyonu tetikliyor. Bu döngü hem ülkelerin hem de şirketlerin büyümesine büyük katkı sağlıyor. Bu nedenle başlatılan Avrupa İşletmeler Ağı projesi KOBİ’lere ve şirketlere kendilerini büyütmesi için destek veriyor” ifadelerine yer verdi.

KOBİLER İÇİN BÜYÜK DESTEK SUNULUYOR

KOBİ’lerin ve girişimcilerin geliştirilmesi amacıyla önemli desteklerin sunulduğunu vurgulayan Ünverdi, “Avrupa Birliği’nin, KOBİ’lerin ve girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla uyguladığı rekabet edebilirlik ve yenilik çerçeve programı 2015-2020 yılları için toplam 3,6 milyar Avro’luk bütçesi ile en büyük çerçeve programlarından birisi durumunda. Güney İnovasyon Kapısı konsorsiyumumuz Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, KOSGEB Gaziantep Müdürlüğü koordinatörlüğünde Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Üniversitesi Target, Teknoloji Transfer Ofisi, Teknopark, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi odası ile KOBİ’lere hizmet ediyor”dedi.

ZAMPETTİ: HEDEFLERİ BİRLİKTE GELİŞTİRECEĞİZ

Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin AB ve Türkiye arasındaki ticaret hacmini arttırdığını kaydeden AB Türkiye Delegasyonu Ataşesi Laura Zampettı de, KOBİ’lerin AB ve Türkiye ekonomisine inovasyon ve iş olanağı konusunda büyük katkılar sağladığını söyledi. Zampetti, Avrupa'nın 2020 hedeflerinin gerçekleşmesi için Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin Türkiye’de etkin hizmet vermesiyle bu hedeflerin beraberce gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

PROJENİN BÜTÇESİ 1 MİLYON AVRO

KOSGEB Başkanlığında yürütülen COSME Programı hakkında bilgi veren KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Sadık Gözek, “COSME Programının Ulusal Koordinatörlüğünü KOSGEB Başkanlığımız yürütüyor. COSME Programının altında Avrupa İşletmeler Ağı isimli programı da 2008 yılından beri yürütüyoruz. Bu yıl toplantımızı Gaziantep’te gerçekleştirdik. Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında bizim 2017-2018 yılı bütçemiz 1 milyon avro civarında. Gaziantep Üniversitesinden TARGET, TEKNOPARK, Diyarbakır ve Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odaları, Gaziantep Sanayi Odası bizim proje ortaklarımız KOSGEB ise projenin koordinatörü. AB ile ilgili, diğer çerçeve programlarıyla ilgili akla gelebilecek tüm konularda paydaşlarımız bilgi alabiliyorlar” açıklamalarına yer verdi. (AHMET ATMACA)