Erdemoğlu Holding’in sahiplerinden İbrahim ve Ali Erdemoğlu geçen yıl açıklanan listenin daha üst sıralarına çıkarak Türkiye’nin ve Dünya’nın en zenginleri listesinde yer aldılar.

ERDEMOĞLU FARKI

Geçtiğimiz yıl listeye 10.sıradan giren İbrahim Erdemoğlu, 2 sıra yükselerek 1,8 milyar dolarlık serveti ile Türkiye'nin 8., dünyanın ise 1645. zengini olurken, Ali Erdemoğlu  1,5 milyar dolarlık serveti ile ülke sıralamasında 14., dünya sıralamasında ise 1929. oldu.

BAŞARI ÇITASI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Önemli yatırımlarla yol almaya devam eden ve son yıllarda SASA ile dikkat çeken atılımlar yapan Erdemoğlu Holding, Merinos Halı’nın bilinen bir marka oluşu ve SASA’nın da önemli performans artışı ile birlikte başarı çıtasını daha da yükselterek çalışmalarına devam ediyor.

HALI SEKTÖRÜNDE TÜRKİYE’NİN İHRACAT ŞAMPİYONU OLMUŞTU

Başarılarında her daim söz ettiren Erdemoğlu Holding’in bünyesinde bulunan Erdemoğlu Dış Ticaret, Türkiye Halı Sektörü ihracat şampiyonu olmuştu. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, şampiyonluk ödülünü, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank ve TİM Başkanı İsmail Gülle’nin elinden almıştı.

HAYIRSEVERLİĞİYLE DE BİLİNİYOR

Erdemoğlu Holding bünyesinde Merinos Halı ile dünyanın birçok ülkesinde bilinen bir marka oluşturan Erdemoğlu Ailesi, SASA’nın önemli performans artışı ile beraber önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Yaptığı yatırımlar yanında sosyal sorumluluk alanındaki etkinliği ile de tanınan Erdemoğlu Holding, özellikle yaptığı sosyal yardımlar ve hayırseverliği ile biliniyor.

LİSTENİN ZİRVESİ YİNE MURAT ÜLKER OLDU

Forbes dergisinin her yıl açıkladığı dünyanın en zenginleri listesi yenilendi. Türkiye'de listenin başında 4,5 milyar dolarlık serveti ile Murat Ülker yer aldı. Murat Ülker'i Ferit Faik Şahenk, Hamdi Ulukaya, Erman Ilıcak, Filiz Şahenk, Sezai Bacaksız, Nihat Özdemir, İbrahim Erdemoğlu, Semahat Sevim Arsel, Hamdi Akın, Ahmet Çalık, Bülent Eczacıbaşı, Faruk Eczacıbaşı, Ali Erdemoğlu, Mustafa Rahmi Koç takip etti. Forbes'a göre, dünyada geçen sene 2 bin 95 olan dolar milyarderi sayısı, 2021'de yaklaşık üçte birlik artışla 2 bin 755'e yükseldi.Türkiye'de de dolar milyarderi sayısının 23'ten 27'ye yükseldiği belirtildi.