FAİZLERİN DÜŞMESİ VE ALIM GÜCÜNÜN YÜKSELMESİ GEREKİYOR
2025 yılının haziran ayına kadar sıkıntının süreceğini ifade eden Altınoğlu, ‘’Haziran ayına kadar işlerimiz çok iyiydi, hiçbir sıkıntımız yoktu. Ancak temmuz ayından sonra sektörde daralma yaşanmaya başlandı. Sektörün yeniden toparlanması için paraya ulaşımın kolaylaşması, faizlerin düşmesi ve insanların alım gücünün yükselmesi, kredi kartı komisyon oranlarının düşürülmesi lazım’’ dedi.
SEKTÖRÜN BİR ÇIKMAZA DOĞRU GİTTİĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİZ’
Altınoğlu, ‘’Gaziantep çalışkan bir şehir. 250 kilometrelik çevreye bakıldığında Kahramanmaraş, Hatay, Kilis, Şanlıurfa ve Diyarbakır’dan daha çalışkan bir iliz. Bizler çalışmayı ve üretmeyi seviyoruz ama bazı imkanların sağlanması gerekiyor. Sektörümüz işi bırakmak isteyenlerin yanı sıra dükkanını boşaltmak ve devretmek isteyenler bile var. Buna bakarak sektörün bir çıkmaza doğru gittiğini söyleyebiliriz’’ şeklinde konuştu.
YÜZDE 20 ORANINDA BİR ZAM SÖZ KONUSU
Altınoğlu, ‘’Sektörümüzde ertelenmiş yüzde 20 oranında bir zam söz konusu. Bu zam oranı fiyatlara yansımadı. 2023 yılının şubat ayında asrın felaketi olarak değerlendirdiğimiz 11 ili derinden etkileyen bir deprem yaşadık. Deprem bölgesine yoğun bir şekilde ürün gönderiyoruz. Yani inşaat ile doğrudan bağlantılı bir sektörüz. Geçmiş yıllarda vatandaş evine 3-4 televizyon alırken, şimdi bir televizyon alıyor. Klima bile lüks olarak görülmeye başlandı’’ ifadelerine yer verdi.
SEKTÖRÜN DURMA ŞANSI YOK
Bazı ürünlerde kampanya yapıldığını söyleyen Altınoğlu, ‘’Buzdolabı ve çamaşır makinesi toplamda 36 bin lira, ama firmalar kampanya yaparak ikisini 24 bin lira veriyor. Bu şekilde fiyat bakımından geçen yılın da altına düştüğümüz dönemler oluyor. Yapılan kampanyalar sayesinde yüzde 50 veya 60 olan ekonomik sıkıntıyı daha da aza indirgedik. Hiçbir şekilde sektörün durma şansı yok’’ dedi.