'Bir erkeği eğitirseniz bir adamı eğitirsiniz. Bir kadını eğitirseniz bir kuşağı eğitirsiniz. ' - Brigham Young
Zordur çocuk olmak.. Kız çocuğu olmak.. Bazı kızlarımız ne yazık ki kimi zaman küçük yaşta evlendirme ,okula gönderilmeme gibi bazen de aile baskısı nedenleri ile karşılaşmakta ve bu durum toplumun kanayan yarasıdır. Bu durumun yegane çözümü hem eğitimli ebeveynler hem de eğitim için önüne hiçbir engel konulmayarak başarı çıtasını yükselten kızlarımızın hayatlarına destek olmaktan geçiyor. Çünkü kız çocuklarımız eğitim alsalar, okula gönderilseler öğretmen, doktor, mühendis, bilim adamı hatta dünya lideri bile olabilirler..
Türkiye’nin Birleşmiş Milletler ‘deki (BM) girişimleri sonucu 11 Ekim 2012’den bu yana “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kutlanıyor. Kız çocuklarının yaşadığı olumsuzluklara dikkat çekmek, çözümüne katkı sağlamak amacıyla her yıl 11 Ekim’de çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. BM’ye bağlı kuruluşların yaptığı araştırmalar kız çocuklarının dramını, içinde bulunduğu açmazı dünyaya gösteriyor. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’na (UNFPA) göre, son 15 yılda haklarında iyileştirmeler gerçekleşse de kız çocukları, gelişmekte olan ülkelerde hala olumsuz koşullar altında yaşamını sürdürüyor.BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) verileri ise daha karamsar bir tabloyu gözler önüne seriyor. Buna göre, dünyadaki 1.1 milyar kız çocuğundan 62 milyonu okula gitmiyor. 6 ila 11 yaşlarındaki 16 milyon kız çocuğu ise okula bile başlayamıyor.
Ülkemizde de bu kanayan yaraya dikkat çekmek amacı ile gerçekleştirilen bir çok etkinlik ve toplumsal duyarlılık projeleri hayata geçiyor ve gerçekten bu projelerle ile ilgili önemli yol alınmaya başlanılmasına da yardımcı oluyor. Bu konuda önemli olan projelerin hayata geçirilmesi ,kalıcı sonuçlar elde etmeye ,kızlarımızın hayatına olumlu yön vermelerini sağlamaya en önemlisi de kızlarımın eğitimde öğrenme hevesinin yükselmesine ve hayata tutunmaya başlamalarına destek olmaktadır. Çünkü Kadın öğrenirse toplum değişir, çünkü kadın öğrendiklerini çocuklarına öğretir..