Çocuklar yetişkinlere oranla daha hassas olduklarından bizler kendimiz için ne tür önlemler alıyorsak, çocuklarımız için iki kat daha fazla önlem almak zorundayız. Sıcak yaz günleri yetişkinleri bunaltırken bebekleri de hasta edebiliyor..
Çocuk doktorları yaz aylarında bebek bakımında nelere dikkat edilmesi konusunda önerilerde bulunuyorlar..
Bu öneriler doğrultusunda, bebekler vücut ısılarını biz yetişkinler gibi ayarlayamadıklarından bu sıcak yaz aylarında uygun bebek kıyafetlerinin tercih edilmesi çok önemli. Özellikle 1 yaş altı bebekler için tek kat, ince, pamuklu, bol ve hava alan giysiler seçmekte fayda var..
Bu sıcak yaz günlerinde en çok rahatlatıcı yöntemlerden biri de kuşkusuz her gün alınan ılık bir duş.. Günlük alınan duş sayesinde vücut serinler ve nefes alır.
Bebeğin rahat bir yaz geçirmesi için beslenmesine de özen gösterilmelidir. Sadece anne sütü alan bebeklerin ayrıca su ihtiyacı olmadığı düşünülür.. Çocuk doktorları sıcakta annenin sıvı ihtiyacı da artacağından süt içeriğindeki su oranının azalabileceği konusunda uyarıyorlar.. Bunun için annenin sıvı tüketimini arttırmasının yanı sıra bebeğine de mutlaka kaynamış su içirilmesini öneriyorlar..
Yaz aylarında bebekler böcek ve sinek ısırıklarından da korunmalıdır. Bu amaçla bebeğin yatağının etrafına cibinlik kullanmak tercih edilebilir. Son zamanlarda piyasada doğal aromalar kullanılarak üretilmiş bilezik ve losyonlar bulunuyor. Doğal içeriğinden emin olduğunuz sürece bu ürünlerde kullanılabilir..
Yazın karşılaşılan güneş çarpması ve yanıklara karşı da önlem almak gerekiyor. Bunun en kolay yolu güneşe çıkılacak saatlerin seçimi ve sıvı takviyesi..
Çocuk doktorlarının uyarıları doğrultusunda özellikle saat 10.00 ile 16.00 arasında güneşe çıkılmamalı.
Bebeğinizi güneşten koruyun ama D vitamininden yararlanmasını da sağlamayı unutmayın. Çocuk doktorlarına göre sabah ve akşam üstü saatlerinde çok uzun sürmeyen güneşlenmeler bebeklerimizin D vitamini alabilmeleri açısından sağlıklı olacaktır..
Yüksek koruma faktörlü, mekanik bariyeri de olan güneş kremi sürerek güneşe çıkılmalıdır. Güneş kremi seçerken suya dayanıklı olup olmadığı, koruma faktörü derecesine dikkat edilmelidir. Güneşe çıkmadan sürülmesi ve belli aralıklarla yenilenmesi koruyuculuk açısından önemli.Güneş yanığı oluşursa iyileşmeden tekrar güneşe çıkılmamalıdır. Yaz günlerinde şapka takılması mekanik olarak güneş ışınlarından yüzü ve belki de omuzları koruyacağı için uygun olur.